Welkom op de VK Cars BVBA website

Wie zijn wij?

VK Cars BVBA is een kleine dynamische onderneming opgericht in 1999. Na een carrière van 7jaar als sales engineer/sales manager in een middelgrote onderneming, werd het tijd voor een nieuwe uitdaging en besloot de oprichter om zich wat meer met zijn hobby bezig te houden: de Unimog 404 van het Belgisch leger. Wat begon als een hobby, evolueerde naar een bijverdienste en uiteindelijk naar een broodwinning.

De beginjaren.

Eind jaren 90 en begin jaren 2000 verkochten zowel het Belgisch als het Zwitsers legers massaal hun Unimogs 404. De nodige contacten werden gelegd en een flink aantal van deze voertuigen werd aangekocht en klaargemaakt voor verkoop. De verkoop overtrof alle verwachtingen en een flink aantal van deze voertuigen kwam uiteindelijk op de Noord Amerikaanse markt terecht.

Logischerwijze kregen wij na verloop van tijd steeds meer vraag naar wisselstukken voor deze voertuigen en begonnen wij ook meer en meer hier op te focussen. Vanaf 2000 werden gigantische partijen 'militaire surplus' onderdelen aangekocht. Er werd aanzienlijk geïnvesteerd in aankoop en opslag van onderdelen. Vandaag is duidelijk geworden dat deze strategie de juiste was en nog steeds zijn vruchten afdraagt.

Verdere ontwikkeling.

De productlijn werd steeds breder, zonder hierbij ons basismotto te vergeten: het leveren van goeie auto's aan een goeie prijs. Vandaar onze interesse in het Zwitsers surplus materiaal: steeds in uitstekende staat, met perfect onderhoud en binnenopslag. Het aantal Zwitserse Unimogs, Pinzgauers, Haflingers, Steyr 680-s en Saurer 2DM-s dat door onze handen is gegaan, hebben we niet bijgehouden. Wat we echter niet vergeten hebben is ons basismotto: kwaliteit voor een correcte prijs.

Ons onderdelenaanbod is flink ondertussen flink uitgebreid. Vandaag stockeren wij ongeveer 1500 ton 404 onderdelen: van het kleinste schroefje tot complete componenten zoals versnellingsbakken, motoren en assen.

Huidig aanbod:

- Mercedes Unimog 404, Unimog U1300L, Unimog brandweerwagens
- Steyr Puch Pinzgauer
- Steyr Puch Haflinger
- Steyr A680G en A680GL
- Puch G230E
- Puch G250D en G300D
- Mercedes 609 Ambulance
- All terrain trucks: MAN, Mercedes, Iveco, Magirus, Saurer
 
Doorheen de jaren kregen we ook steeds meer vragen van exportklanten voor 'gewone' voertuigen en allerhande equipment, dikwijls samen met vrachtwagens te verschepen. Alhoewel dit niet echt onze core-business is, hebben we toch regelmatig interessante zaken in de aanbieding.
 
 
Locator service en voertuig transport
 
Op zoek naar een specifiek voertuig? Misschien weten wij het wel staan. U kan eveneens bij ons terecht voor voertuig inspecties. Heeft u ergens iets gekocht en zoekt u transport? Aarzel niet ons te contacteren.

VK Cars BVBA

BE0466518827
WAREGEMSEWEG 62A
9790 WORTEGEM-PETEGEM
België

Tel: +32 56 64 43 65 Fax: + 32 56 75 61 82

Kaart weergeven